My world

Στο πλαίσιο του etwinning προγράμματος «My world» που υλοποιεί  το σχολείο μας με σκοπό οι μαθητές του να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Ιταλίας, ομάδα εννέα  μαθητών και μαθητριών της Β΄ τάξης, επισκέφθηκε το Σχολείο συνεργάτη I.T.I.S ?G. Vallauri? της ιταλικής πόλης Velletri, από 20 -25 Μαρτίου 2014.

Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, ενημερώθηκαν για την ιστορία της πόλης Velletri.  Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και στα εργαστήρια. Στο εργαστήριο χημείας παρακολούθησαν μάθημα παρασκευής κρέμας χεριών.

Επίσης επισκέφθηκαν την πόλη της Ρώμης, όπου ξεναγήθηκαν στο Βατικανό, το Κολοσσαίο, το Πάνθεον, το Καπιτώλιο, το Βιττοριάνο, την Πιάτσα ντι Σπάνια και τη Φοντάνα ντι Τρέβι.

Την ομάδα των μαθητών αποτελούσαν οι μαθητές: Ελένη Δαμιανίδου, Μαρία Δεμερτζίδου, Γιώργος Δημόπουλος, Παρασκευή Ιωαννίδου, Στέλλα Κυνηγοπούλου,  Χριστίνα Μαραντίδου, Σωτήρης Ουζούνης, Δάφνη Φιλίππου και  Φωτεινή Χατζηλιάδου.  Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από ιταλικές οικογένειες. Υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν η Διευθύντρια Α. Καρακώστα και η καθηγήτρια Ε. Κωστοπούλου. Στις 2 Απριλίου θα υποδεχθούμε το σχολείο συνεργάτη, το οποίο και θα φιλοξενήσουμε μέχρι τις 8 Απριλίου.