Στα πλαίσια του προγράμματος «Aγαπώ το πράσινο. Τα φυτά της αυλής του σχολείου μου» η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου συναντήθηκε ώστε να υλοποιήσει το πρώτο στάδιο δράσης. Αυτό περιλάμβανε δύο στόχους.

Πρώτα να φωτογραφηθούν τα φυτά και δέντρα του σχολείου για να καταγραφούν και να μελετηθούν με σκοπό να τυπωθούν καρτέλες με στοιχεία που θα αφορούν την ταυτοποίηση τους .

Μετά να εξηγηθεί η διαδικασία της κομποστοποίησης και η συνέχιση της παραγωγής «κομπόστ» από την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου.

Έτσι αρχικά η ομάδα φωτογράφησε όλα τα φυτά και δέντρα της αυλής του σχολείου ενώ μέλη της ανέλαβαν να συλλέξουν και να αξιοποιήσουν το υλικό που προέκυψε από αυτή την διαδικασία.

Στην συνέχεια με το υπεύθυνο πρασίνου του Δήμου Βέροιας κ. Καραγαβρηιλίδη Σίμο έγινε ενημέρωση για το τι είναι «κομπόστ» και πως μπορεί να παραχθεί . Υποδείχθηκε ποια υλικά αποτελούν την κατάλληλη πρώτη ύλη για την κατασκευή του,  ενώ τα μέλη της ομάδας ανέλαβαν τη ευθύνη για τη σωστή διαχείριση της διαδικασίας ώστε το τελικό προϊόν να χρησιμοποιηθεί για την λίπανση των φυτών του σχολείου.