«Η Βουλή των Εφήβων είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα  της Βουλής των Ελλήνων που απευθύνεται στους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας μας. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος  μου δόθηκε η ευκαιρία να εκπροσωπήσω το σχολείο μου, 1ο ΓΕΛ Βεροίας, αλλά και την πόλη μου, Βέροια .Ως έφηβη βουλευτής του νομού Ημαθίας συμμετείχα στην ΚΔ?  σύνοδο της Βουλής των Εφήβων , που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 2  – 6 Σεπτεμβρίου 2019 .

Η συμμετοχή μου σε αυτό το πρόγραμμα ήταν μια μοναδική εμπειρία. Μέσα από τις δραστηριότητες που έγιναν  ήρθα σε επαφή με παιδιά της ηλικίας μου, από όλα τα μέρη της χώρας, συνειδητοποιημένα , με φιλοδοξίες, όνειρα και ιδέες. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ, να ακούσω διαφορετικές απόψεις και να εκφράσω τις δικές μου για θέματα επίκαιρα, καθώς μοιραστήκαμε προβληματισμούς και ανησυχίες για την γενιά μας. Τέλος,  παρακολούθησα από κοντά και είχα την ευκαιρία να συμμετέχω ενεργά σε δυο ολομέλειες που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο της Βουλής.

      Έτσι έναν μήνα μετά η Βουλή των Εφήβων αποτελεί μια ωραία  ανάμνηση, για την οποία ευχαριστώ πολύ το σχολείο μου και την καθηγήτρια μου κα Ελένη Μόσχου, υπεύθυνη του προγράμματος της Βουλής των Εφήβων».     

Κατερίνα Ναβροζίδου