Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 τα δύο τμήματα σπουδών υγείας του σχολείου μας επισκέφτηκαν το τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ. Η επίσκεψη μας στο τμήμα Ιατρικής έγινε μετά από πρωτοβουλία της Βιολόγου του σχολείου μας Μιχαηλίδου Γιαννούλας και πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής (Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας) Μιχαήλ Αϊβαλιώτη.

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν επί τρεις ώρες στα εργαστήρια:

1) Εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας από την Επίκουρη Καθηγήτρια κυρία Μαρία Ελένη Μάνθου

2) Εργαστήριο Ανατομίας και Χειρουργικής Ανατομίας από τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Νάτση, Διευθυντή τομέα Ανατομικής και Παθολογικής Ανατομικής και Διευθυντή Εργαστηρίου Ανατομίας και Χειρουργικής Ανατομίας

3) Εργαστήριο Φυσιολογίας από τον Επίκουρο Καθηγητή Ευστράτιο Κοσμίδη .

Οι μαθητές μας επίσης παρακολούθησαν επίδειξη της χρήσης του ηλεκτρονικού μικροσκοπίου από τον χειριστή του ηλεκτρονικού μικροσκοπίου κ. Γεώργιο Μυγδαλιά, καθώς και μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση του κυρίου Σπυρίδωνα Λάφη, μέλος του εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι Βιολόγοι του σχολείου μας Μιχαηλίδου Γιαννούλα και Ντάκκα Αγλαΐα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν από την επίσκεψη.

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά τους καθηγητές και προσωπικό του τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. γι? αυτή την εξαιρετική εμπειρία. Ευχόμαστε στους μαθητές μας που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επιστήμη της Ιατρικής να βρεθούν σύντομα στο τμήμα αυτό ως φοιτητές!