Βραδιά ποίησης πραγματοποίησε η ομάδα δημιουργικής γραφής του 1ου ΓΕΛ Βέροιας την Τετάρτη, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Επρόκειτο για μια εκδήλωση βαθιά ψυχική και συναισθηματική, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η δραστική αξία της ποίησης ως μια τεράστια πηγή εμπειριών και συγκινήσεων.

Με τα παιδιά (7 κορίτσια) εργάστηκαν την προηγούμενη χρονιά δύο εκπαιδευτικοί. Η Νανά Γιαννοπούλου και ο Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Από αυτήν την εργασία προέκυψε η ποιητική συλλογή με τίτλο «Εξομολογήσεις», η οποία αποτελεί δικό τους άθλο χωρίς καμία παρέμβαση από τον ίδιο. Οι «Εξομολογήσεις» είναι η τρίτη ποιητική συλλογή του σχολείου και φέτος θα συνεχίσουν με άλλο χαρακτήρα.

Οι επτά μαθήτριες – ποιήτριες μίλησαν με λόγια καρδιάς, για την ακρίβεια εξομολογήθηκαν τι σημαίνει η ποίηση γι αυτές, τι τους πρόσφερε αυτή η πρόκληση και η συνεργασία, τα συναισθήματα που ένιωσαν και ολοκλήρωσαν απαγγέλλοντας ποιήματά τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τρεις παλιοί μαθητές του σχολείου που επιμελήθηκαν το μουσικό κομμάτι της βραδιάς. Η Ελίζα Κοτρίδη, η Μαρίνα Σκούπρα και ο Μιχάλης Ρίζος ερμήνευσαν γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια.

Ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Βέροιας Χρήστος Σκούπρας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και στο πνεύμα της εκδήλωσης απήγγειλε ένα ποίημα του.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Αλατζόγλου, ο οποίος βαθιά συγκινημένος συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης οι οποίοι έβγαλαν τα παιδιά από τα τοίχοι του σχολείου να ξεδίπλωσαν τις ικανότητές τους, το μέλλον των παιδιών διαγράφετε λαμπρό.

Η ομάδα δημιουργικής γραφής του 1ου ΓΕΛ Βέροιας αποτελείται από τις μαθήτριες Κατερίνα Κατσάμπουλα, Κωνσταντίνα Κουμτσίδου, Νάνσυ Λυκοστράτη, Κάτια Μουρατίδου, Βικτωρία Μπαντή, Γεωργία Παντοπούλου, Ελεάννα Σίμου.