«Γνωρίζω την πόλη μου, περπατώντας»

Την ευκαιρία να ανακαλύψουν την πόλη τους, κάνοντας περίπατο στις παραδοσιακές συνοικίες της Βέροιας και σε ιστορικά σημεία  του κέντρου, είχαν οι μαθητές του τμήματος Α3 του σχολείου μας, του 1ου ΓΕΛ Βέροιας.

Η δράση υλοποιήθηκε την Τετάρτη 29/3 με οδηγό τον εκπαιδευτικό και λαογράφο  κ. Μάκη Δημητράκη και συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κ. Μπάλτο Γιάννη και την κ. Νανά Γιαννοπούλου.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Βέροιας και φέρει τον τίτλο «Γνωρίζω την πόλη μου, περπατώντας».

Με αφετηρία την πλατεία δημαρχείου, οι μαθητές περιηγήθηκαν στις εκκλησίες της «μικρής Ιερουσαλήμ», στην εκκλησία του Χριστού, στους ναούς  της συνοικίας της Μακαριώτισσας και  της Κυριώτισσας,  στα δίδυμα Λουτρά. Με ενδιάμεσους σταθμούς την παλιά μητρόπολη και  την Εβραϊκή συνοικία, διένυσαν μια γραφική  και ενδιαφέρουσα ιστορικά διαδρομή, για να καταλήξουν στην πλατεία Ρακτιβάν, το Βήμα του αποστόλου Παύλου  και στο Μεντρεσέ τζαμί, συμπληρώνοντας με αυτό το δείγμα  οθωμανικής αρχιτεκτονικής το πολιτισμικό και οικιστικό παζλ του παρελθόντος της πόλης μας.