Στις 2/5/2023 ημέρα Τρίτη η ομάδα αστροπαρατήρησης του 1ου ΓΕΛ Βέροιας συναντήθηκε με μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Βέροιας.

Συγκεκριμένα οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Ντέλλα Αθηνά και Μητρούλα Λεωνίδα επισκέφτηκαν το 1 ΓΕΛ Βέροιας. Η συνάντηση αυτή έγινε στα πλαίσια της ανταλλαγής ιδεών και καλών πρακτικών μεταξύ των σχολείων. Η συνάντηση περιλάμβανε το εξής πρόγραμμα:

  1. Παρουσίαση θεμάτων αστροπαρατήρησης.
  2. Ξενάγηση στο ηλιακό ρολόι του 1ου ΓΕΛ Βέροιας και μελέτη της λειτουργίας του.
  3. Επίδειξη του ρομποτικού τηλεσκοπίου του σχολείου.

Οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πρόγραμμα της συνάντησης. Τα μέλη της ομάδας αστροπαρατήρησης με χαρά και ενθουσιασμό έδωσαν εξηγήσεις στους μικρότερους συμμαθητές τους για θέματα τα οποία προετοίμασαν καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Η τελική αποτίμηση της δράσης υποδεικνύει ότι η υιοθέτηση της επιστημονικής σκέψης ανάμεσα στους νέους μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και φιλίας.

Την ομάδα της αστροπαρατήρησης αποτέλεσαν οι μαθητές/τριες : Aρίζου Δέσποινα, Γκούντρας Δημήτρης, Κλωνάρας Κωνσταντίνος, Στεργίου Μαρία, Τζατζανά Αθηνά, Τριανταφυλλοπούλου Ωραία, Φιλιππάκης Μιχάλης. Την ομάδα συντόνισε ο Υποδιευθυντής του σχολείου Ράλλης Θεμιστοκλής.