Δράση για τους διωχθέντες Εβραίους της πόλης πραγματοποίησε το 1ο ΓΕΛ Βέροιας.

Εκδήλωση μνήμης για τους Εβραίους της Βέροιας διοργάνωσε η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής του 1ου ΓΕΛ Βέροιας, μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές Νανά Γιαννοπούλου και Αλέξανδρο Ζαφειρόπουλο.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τον Διωγμό των Εβραίων κατοίκων της Βέροιας και την προσπάθεια να παραμείνει άσβεστη η φλόγα της μνήμης, το μεσημέρι της Παρασκευής, μπροστά από το Δημαρχείο της Βέροιας.

Οι μαθήτριες του σχολείου, αφού πρώτα καθάρισαν τους Λίθους Μνήμης, απήγγειλαν ποιήματα και κείμενα. Ο Διευθυντής του σχολείου, ο Φιλόλογος Χρήστος Σκούπρας διάβασε ένα απόσπασμα από το βραβευμένο βιβλίο του συντοπίτη μας Γιάννη Καισαρίδη «Μισάντρα», το οποίο αναφέρεται στον Διωγμό των Εβραίων της πόλης μας.

 

Συμμετείχαν οι μαθήτριες Λυκοστράτη Νάνσυ, Κατσάμπουλα Κατερίνα, Μπαντή Βικτωρία, Σίμου Ελεάννα, Μουρατίδου Κάτια, Κουμτσίδου Κωνσταντίνα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Αθανάσιος Αλατζόγλου, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Λένα Δημητριάδου, η γραμματέας του ΠΥΣΔΕ Τζωρτζίνα Αθανασίου και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιώργος Μακρής.

ΠΗΓΗ