ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2024 1ο ΓΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ

Αγαπητές Υποψήφιες και Αγαπητοί Υποψήφιοι,

Καθώς πλησιάζει η ώρα των Πανελληνίων Εξετάσεων, εκτός από τις ολοκάρδιες ευχές μας για Κάθε Επιτυχία σε αυτές, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

 1. Η ώρα προσέλευσης των υποψηφίων ορίζεται ως τις 7:50 πμ. Τα αστικά θα περνάνε από τη στάση στις 7:20 πμ. Για την αποχώρηση τα αστικά θα βρίσκονται εγκαίρως στη στάση του σχολείου.

 2. Το πρώτο κουδούνι χτυπάει στις 7:50 πμ και γίνεται η πρωινή σύναξη στο προαύλειο και η προσευχή.

 3. Ανακοινώνεται η Αίθουσα στην οποία θα εξεταστεί ο/η κάθε υποψήφιος/α και γίνεται η είσοδος στην Αίθουσα όπου σας περιμένουν οι Επιτηρητές. Μετά τις 8:00 πμ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο, παρά μόνον σε εξαιρετική και πλήρως αιτιολογημένη περίπτωση και με απώτατο όριο τις 8:30 πμ.

 4. Τι πρέπει να έχετε μαζί σας κατά την εξέταση: (Α) ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Η’ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ. (Β) ΔΥΟ (2) στυλό ΜΟΝΟ ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλέ), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και προαιρετικά μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ γενικά ΔΕΝ επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά ΜΟΝΟ αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

 5. Τι ΔΕΝ πρέπει να έχετε μαζί σας κατά την εξέταση: κατά την είσοδό σας στην αίθουσα εξέτασης δεν επιτρέπεται να έχετε μαζί σας βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας ή οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δολιεύεται τις εξετάσεις.

 6. Η κατοχή ακόμη και κλειστού – απενεργοποιημένου κινητού τηλεφώνου ή άλλης συσκευής (κομπιουτεράκι, ρολόι με ψηφιακή οθόνη, ακουστικά, κλπ) σημαίνει δολίευση των Εξετάσεων και το Τετράδιο του/της Υποψηφίου ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ.

 7. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον χώρο του σχολείου παρευρίσκεται Αστυνομικός και δεν επιτρέπει σε κανένα πρόσωπο, εκτός των Υποψηφίων και των Επιτηρητών, την είσοδο στο σχολείο, καθ’ όλη τη διάρκεια των Εξετάσεων.

 8. Με την αλφαβητική ταξινόμησή σας στα θρανία, παραδίδετε το κινητό σας τηλέφωνο στον Επιτηρητή και υπογράφετε σε κατάσταση με το όνομά σας την παράδοσή του. Με το τέλος της εξέτασης θα το παραλάβετε από τον υπεύθυνο φύλαξης στην Αίθουσα 4 (στο ισόγειο, δεξιά δίπλα από τη σκάλα), αφού υπογράψετε και πάλι στην ονομαστική κατάσταση για την παραλαβή. του.

 9. Οι Επιτηρητές σας μοιράζουν στην Αίθουσα τα Τετράδια των Εξετάσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να κάνετε έλεγχο για τυχόν ελαττώματα στο Τετράδιο που σας δίνεται (μετράτε, ώστε να έχουν 16 φύλλα). Στην εσωτερική πλευρά του Εξώφυλλου γράφετε τα στοιχεία σας δύο φορές, όπως ακριβώς αναγράφονται στο Δελτίο Εξεταζομένου. (Ο Επιτηρητής θα καλύψει τα στοιχεία σας, όπως και το αριθμητήριο που έχει επικολλήσει ο ίδιος στην εξωτερική πλευρά του εξώφυλλου, με μαύρο αυτοκόλλητο, μόλις παραδώσετε το Τετράδιό σας.) Στην ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ του εξώφυλλου, κάτω από την ένδειξη: ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ γράφετε το μάθημα και την Ομάδα Προσανατολισμού ή τη Γενική Παιδεία: πχ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ – Γ.Π. Η’ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ – Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.

 10. Στην εσωτερική πλευρά του Εξώφυλλου αναγράφετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, κωδικός Υποψηφίου, σχολείο, κλπ) δύο φορές, όπως ακριβώς είναι γραμμένα στο ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ. Στην πρώτη λευκή σελίδα, πάνω – πάνω, θα γράψετε τον τίτλο του μαθήματος, όπως ΑΚΡΙΒΩΣ θα αναγράφεται στα ΘΕΜΑΤΑ που θα πάρετε.

 11. Όταν ακούσετε το δεύτερο κουδούνι, σημαίνει ότι έχουν έρθει τα θέματα στο δέκτη λήψης του εξεταστικού κέντρου και δεν επιτρέπεται καμία μετακίνησή σας μέσα στην Αίθουσα.

 12. Με το τρίτο κουδούνι ο ένας εκ των δύο Επιτηρητών θα μεταφέρει τα θέματα στην Αίθουσα και αφού τα λάβετε, θα οριστεί ο χρόνος Έναρξης της τρίωρης Εξέτασης.

 13. Μόλις σας μοιράσουν τα θέματα θα πρέπει να ελέγξετε μήπως λείπει κάποια σελίδα/φύλλο από αυτά. Η τελευταία σελίδα του Τετραδίου χρησιμοποιείται ως πρόχειρο. Θα πρέπει να αναγράψετε στην κορυφή της τη λέξη «ΠΡΟΧΕΙΡΟ». Οι σημειώσεις που θα κρατηθούν εκεί ΔΕΝ βαθμολογούνται. Αν χρειαστείτε επιπλέον πρόχειρο χρησιμοποιείτε την αμέσως προηγούμενή της σελίδα, αναγράφοντας και πάλι τη λέξη «ΠΡΟΧΕΙΡΟ».

 14. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σας δοθεί νέο ή επιπλέον (δεύτερο) Τετράδιο. Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνετε λελογισμένη χρήση των 16 φύλλων που περιέχει. Για προσθήκη φύλλων θα πρέπει να υπάρξει πολύ σοβαρός λόγος και να γίνει αίτημα στην Κεντρική Επιτροπή των Εξετάσεων (ΚΕΕ) στο ΥΠΑΙΘΑ, το οποίο μπορεί και να μην εγκριθεί αλλά και είναι και εξαιρετικά χρονοβόρο.

 15. Απαγορεύεται να διπλώνετε ή να τσαλακώνετε το Τετράδιο.

 16. Στο Αντίγραφο των Θεμάτων δεν επιτρέπεται να κρατηθεί καμία σημείωση. Θα αναγράψετε ΜΟΝΟΝ το Ονοματεπώνυμό σας και θα παραδώσετε τα θέματα στους Επιτηρητές μαζί με το Τετράδιο στο τέλος της Εξέτασης.

 17. Η δυνατή αποχώρηση είναι σε μία (1) ώρα μετά την ώρα της Έναρξης.

 18. Η επίσκεψη στην τουαλέτα γίνεται μετά από συνεννόηση με τους Επιτηρητές και με τη συνοδεία Εκπαιδευτικού που επιτηρεί στον διάδρομο.

 19. Στην περίπτωση που κάποιος εξεταζόμενος δολιεύεται τις εξετάσεις ή δε συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις των Επιτηρητών ή παρενοχλεί τους λοιπούς εξεταζόμενους, οι Επιτηρητές αφαιρούν το τετράδιο από τον υποψήφιο και ενημερώνουν αμέσως την Πρόεδρο της λυκειακής επιτροπής. Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος παραμένει εντός της αίθουσας μέχρι να αποφασίσει σχετικά η λυκειακή επιτροπή.

 20. Σε περίπτωση πολύ σοβαρής αδιαθεσίας/ ασθένειας κατά την ώρα της εξέτασης ειδοποιείτε τους Επιτηρητές και αυτοί με την σειρά τους την Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, η οποία προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες (τέλος εξέτασης ή παραπομπή σε Επαναληπτικές Εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα (!) τον Σεπτέμβριο).

 21. Όταν ολοκληρώσετε την εξέτασή σας ή έχει παρέλθει το τρίωρο, παραδίδετε το Τετράδιό σας στους Επιτηρητές που το ελέγχουν παρουσία του/της υποψηφίου/ας. Δεν πρέπει να υπάρχουν επάνω αναγνωριστικά στοιχεία ή να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο ή τα αρχικά του/της υποψηφίου/ας, και θα πρέπει να ελέγξετε ότι υπογράφουν στο τέλος των απαντήσεων και στο σημείο που τους υποδεικνύετε εσείς ότι τελειώνουν οι απαντήσεις σας.

 22. Μην ξεχνάτε την παραλαβή του κινητού σας από την Αίθουσα 4 κατά την αποχώρησή σας από το σχολείο.

Με ηρεμία, καθαρό μυαλό, αυτοσυγκέντρωση και εμπιστοσύνη στην πολύμηνη προετοιμασία, στις δυνάμεις σας και στη βοήθεια του Θεού, όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

 

Η Λυκειακή Επιτροπή, οι Επιτηρητές/τριες και οι Εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Βέροιας ευχόμαστε σε όλες και σε όλους σας

ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ & ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

στον δύσκολο και ωραίο αγώνα των Πανελληνίων Εξετάσεων!