Στο πλαίσιο των δράσεων του σχολείου μας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενσυναίσθησης.
Τέσσερις αθλητές με αναπηρία, με σημαντικές διακρίσεις σε ολυμπιακά αθλήματα, επισκέφθηκαν το σχολείο μας, μοιραζόμενοι με τα παιδιά του τμήματος Α3 πολύτιμες εμπειρίες και διδάγματα ζωής. Η πρόεδρος του σωματείου «Αιγές», κ. Έφη Καραγιάννη, παρουσίασε τα Παραολυμπιακά αθλήματα με έναν βιωματικό και καθηλωτικό τρόπο, εμπλέκοντας ενεργά τους μαθητές μας. Συμμετείχαν οι καθηγητές Ευπραξία Καραφώλα και Γιώργος Καραγιαννόπουλος
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες, όπως παιχνίδια με ειδικές μπάλες, χρήση αναπηρικού αμαξιδίου και παιχνίδια για τυφλούς και κωφούς, που τους έφεραν πιο κοντά στις προκλήσεις και τις δυνατότητες που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία. Παράλληλα, οι αθλητές μοιράστηκαν ιστορίες από τη ζωή τους, εμπνέοντας όλους με την επιμονή και το θάρρος τους.
Η μέρα κορυφώθηκε με έναν κύκλο ενσυναίσθησης, όπου μαθητές και αθλητές ενώθηκαν χέρι-χέρι, μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης, αποδοχής και ένταξης.
Το σχολείο μας συνεχίζει να υποστηρίζει δράσεις που προάγουν τη συμπερίληψη και την ευαισθητοποίηση, ενθαρρύνοντας τους μαθητές μας να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα και να γίνουν ενεργοί πολίτες μιας κοινωνίας ισότητας και αλληλεγγύης.
Ενσυναίσθηση. Αγάπη. Ένταξη. Στήριξη. Συμπερίληψη.
Αξίες που ζωντάνεψαν μέσα από αυτή την ξεχωριστή δράση.