Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2026, η Ψυχολόγος κ. Ελίνα Κοσμίδου και η Καινωνική Λειτουργός κ. Ελένη Καφετζή, εκπρόσωποι της «emotion» – Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων Ημαθίας, υλοποίησαν δίωρη επιμορφωτική συνάντηση στα πλαίσια της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του 1ου ΓΕΛ Βέροιας, για τη Δράση στον Άξονα Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 2025-2026: «ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ», με θέμα την «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ» από τους εκπαιδευτικούς στον χώρο του σχολείου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν βασικά ερωτήματα, όπως τι είναι το πένθος στους εφήβους, πώς εκδηηλώνεται στο σχολείο, τι μπορεί να κάνει ο εκπαιδευτικός για την ασφάλεια και την υποστήριξη ενός μαθητή που πενθεί.
Αναλύθηκαν τα στάδια του πένθους και οι μηχανισμοί διαχείρισής του από τους εφήβους, καθώς και ο ρόλος του εκπαιδευτικού, τόσο σε επίπεδο αντίδρασης όσο και σε επίπεδο πρόληψης.
Στο τέλος οι συμμετόχοντες εκπαιδευτικοί κατανόησαν ότι η «ορθή» διαχείριση του πένθους οδηγεί σε συνολική ανάπτυξη της σχολικής κοινότητας.
Η συνάντηση έκλεισε με ένα «παιχνίδι» αποσυμπίεσης των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και σύνδεσης με το σώμα τους.
Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Κοσμίδου Ελίνα και Καφετζή Ελένη για τη
σημαντική επιμορφωτική εμπειρία που υλοποίησαν στο σχολείο μας και ελπίζουμε σε νέες επιμορφωτικές ευκαιρίες για το νέο σχολικό έτος!
