Άλλο

Συμμετοχή στο 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας

 

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, το σχολείο μας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας «Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο», που διοργάνωσε το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσ/νίκης  «Μ. Ανδρόνικος», στο Βυζαντινό μουσείο Θεσ/νίκης.

 

Περισσότερα στο ιστολόγιο του θεολόγου: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας για τις πολύ καλές επιδόσεις τους στον 14ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας. Την καλύτερη επίδοση για κάθε τάξη πέτυχαν:

Γ  Λυκείου: Κοτρίδου Ελίζα –  20η  μεταξύ 969 συμμετεχόντων

Β  Λυκείου: Γκαλτσίδου Ντιάνα – 24η μεταξύ 1135 συμμετεχόντων

Α  Λυκείου : Γεωργιάδου Νίκη – 20η  μεταξύ 1508 συμμετεχόντων

 

Συγχαρητήρια!

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή της Β τάξης, Μπιζιούρα Αλέξανδρο, ο οποίος συμμετείχε στον 31ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Χημείας και κατέλαβε την 35η θέση μεταξύ 1395 συμμετεχόντων.

 


 

Αποτελέσματα Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας

Το σχολείο μας συγχαίρει όλους τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν στον 13ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας για τις πολύ καλές επιδόσεις τους. Τα ονόματα των τριών μαθητών/τριών του σχολείου μας, από κάθε τάξη, που είχαν τις καλύτερες επιδόσεις είναι τα εξής:

 

Α΄ ΤάξηΣυνολικός αριθμός συμμετεχόντων 1412 Γκαλτσίδου Ντιάνα       85/100 20η
Μούρνου Κυριακή       84/100 21η
Γκαλτσίδου Αθηνά       82/100 23η
Β΄ ΤάξηΣυνολικός αριθμός συμμετεχόντων 898 Μπαρμπέρης Αθανάσιος      68/100 31ος
Κωτούλη Γεωργία      59/100 40η
Κοτρίδου Ελίζα      57/100 42η
Γ΄ ΤάξηΣυνολικός αριθμός συμμετεχόντων 745 Κολυπέτρης Γεώργιος      82/100 14ος
Τσιουμέλα Δήμητρα      76/100 21η
Τάστεμηρ Ευρυδίκη      63/100 34η

Το σχολείο μας εύχεται ακόμη καλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!

 


 

13ος  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μαθητών του νομού μας στον 13ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας που διεξήχθη στο σχολείο μας το Σάββατο 11/2/2017. Συμμετείχαν 80 μαθητές από Λύκεια της Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας, Μακροχωρίου και Πλατέος. Συμμετείχαν 48 μαθητές από την Α Λυκείου, 14 μαθητές από τη Β Λυκείου και 18 μαθητές από τη Γ Λυκείου.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλά αποτελέσματα και συνεχίζουν να συναρπάζονται από την επιστήμη της Βιολογίας.

 


 

12ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 διεξήχθη ο 12ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας. Εξεταστικό κέντρο του νομού ορίστηκε το σχολείο μας και στο διαγωνισμό συμμετείχαν 28 μαθητές Λυκείου του νομού μας. Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος 19 μαθητές από το σχολείο μας, 7 μαθητές από το ΓΕΛ  Μακροχωρίου και 2 μαθητές από το 2ο ΓΕΛ Νάουσας.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας, που διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad- IBΟ), έχει ως σκοπό την επιλογή και ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας.

Τους μαθητές του σχολείου μας ενθάρρυνε και προετοίμασε η Βιολόγος του σχολείου Μιχαηλίδου Γιαννούλα.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλά αποτελέσματα και να συνεχίσουν το ενδιαφέρον τους  για τη Βιολογία!

 


 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ  2015

Το σχολείο μας συγχαίρει τους μαθητές που συμμετείχαν στον 11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας που διεξήχθη στις  31 Ιανουαρίου 2015. Ιδιαίτερα διακρίθηκαν για την επίδοσή τους οι παρακάτω μαθητές:

Στη Βιολογία Α΄ Λυκείου

Κολυπέτρης Γεώργιος  11ος

Στη Βιολογία Β΄Λυκείου

 1.      Τζίγκιε-Γεωργιάδου Λυδία- Θάλεια  17η

2.      Ελευθεριάδου Ελευθερία 21η

3.      Απλακίδου Ελένη 24η

Συγχαρητήρια αξίζουν και  οι μαθητές της Β΄Λυκείου Βελισσαρίδης Αριστείδης, Ζησίογλου Ευδοξία, Ζυγανιτίδης Ιωάννης, Παναγιωτίδου Μαρία και Παπαδοπούλου Νικολέτα για τη συμμετοχή και επίδοσή τους στο διαγωνισμό.

Τους μαθητές προετοίμασε και ενθάρρυνε η Βιολόγος του σχολείου Μιχαηλίδου  Γιαννούλα.

 


 

28ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Χημείας

 Στον 29ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Χημείας που διεξήχθη τον Μάρτιο 2015, διακρίθηκε για την επίδοσή του ο μαθητής:

Κουβακάς Γεώργιος (11η θέση).

 


 

Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης 2015

 

Το σχολείο μας συμμετείχε για δεύτερη φορά στο διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης του Κολλεγίου Ανατόλια (ACSTAC) σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ ? Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας.  Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC το οποίο είναι πιστοποιημένο από το CERN και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. O Διαγωνισμός τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Καγκουρό Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».                                    .
Το ζητούμενο του διαγωνισμού Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης είναι  η αναζήτηση του ορθού λόγου και  της λογικής σκέψης.  Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αυτού τριμελείς ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου διαγωνίζονται στην επίλυση λογικών γρίφων με στόχο την άσκηση της σκέψης και την πρόκρισή τους στον τελικό.

Την ομάδα του σχολείου αποτελούσαν οι μαθητές: Ιάσων-Γεώργιος Βελέντζας, Ερόντ Ζενέλι και Γεώργιος Κουβακάς με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Άννα Καλαϊτσίδου.

Η ομάδα μας, αποτελούμενη από εξαιρετικούς μαθητές της Γ΄ Λυκείου,  έφτασε στον ημιτελικό δείχνοντας εξαιρετικό ζήλο. Αν υπήρχε η δυνατότητα περισσότερου διαθέσιμου χρόνου για προετοιμασία, είμαστε σίγουροι ότι θα κατακτούσε χωρίς δυσκολία την 1η θέση!  

 


 

11ος  Πανελλήνιος  Διαγωνισμός  Βιολογίας

 

Το σχολείο μας συμμετείχε με εννέα μαθητές στο διαγωνισμό που διεξήχθη το Σάββατο 31 Ιανουαρίου.

Στη Βιολογία της Α΄Λυκείου διαγωνίστηκε ο μαθητής:

Κολυπέτρης Γεώργιος

Στη Βιολογία της Β΄Λυκείου διαγωνίστηκαν οι μαθητές:

1. Απλακίδου Ελένη

2. Βελισσαρίδης Αριστείδης

3. Ελευθεριάδου  Ελευθερία

4. Ζησίογλου Ευδοξία

5. Ζυγανιτίδης Ιωάννης

6. Παναγιωτίδου Μαρία

7. Παπαδοπούλου Νικολέττα

8. Τζίγκιε-Γεωργιάδου  Λυδία-Θάλεια

 Τους μαθητές προετοίμασε η  καθηγήτρια του σχολείου Μιχαηλίδου Γιαννούλα.

 Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλά αποτελέσματα!

 

 

 

 

 

 

 

 


 

28ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Χημείας

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας της Β΄ Λυκείου Κουβακά Γιώργο, Ζενέλι Ερόντ, Βελέντζα Ιάσονα-Γιώργο, Ισαακίδη Κυριάκο, Τσιαβού Ραφαηλία και Προκοπίου Κατερίνα, οι οποίοι διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό.  Πανελλαδικά πέρασαν 345 μαθητές (με βαθμολογία τουλάχιστον 60/100). Τους μαθητές προετοίμασε η καθηγήτρια του Σχολείου μας Δημητριάδου – Ελευθεριάδου Θεοδοσία.

 


 

Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης

 

Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης του Κολλεγίου Ανατόλια (ACSTAC) σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας.  Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC το οποίο είναι πιστοποιημένο από το CERN και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. O Διαγωνισμός τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Καγκουρό Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».                                    .
Το ζητούμενο του διαγωνισμού Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης είναι  η αναζήτηση του ορθού λόγου και  της λογικής σκέψης.  Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αυτού τριμελείς ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου διαγωνίζονται στην επίλυση λογικών γρίφων με στόχο την άσκηση της σκέψης και την πρόκρισή τους στον τελικό.

Την ομάδα του σχολείου αποτελούσαν οι μαθητές: Ιάσων-Γεώργιος Βελέντζας, Ερόντ Ζενέλι και Γεώργιος Κουβακάς με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ελένη Φλαμπουλίδου.  Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Ήταν το μόνο δημόσιο σχολείο το οποίο έφτασε στον τελικό και μάλιστα χωρίς προετοιμασία, απόδειξη του τι μπορούν να καταφέρουν οι μαθητές ενός δημόσιου σχολείου οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα μαθήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές συμμετείχαν με εξαιρετικό ζήλο, παρ? όλες τις δυσκολίες μετακίνησης.

 


 

Συγχαρητήρια

στην σκακιστική ομάδα του Σχολείου μας η οποία όχι μόνο κατέκτησε τη  2η  θέση στο 7ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κ.Δ.Μακεδονίας  στις 9/2/2014, αλλά ξεχώρισε και για την κοσμιότητα της συμπεριφοράς και το ήθος  κατά την διάρκεια των αγώνων.  Περισσότερα…

 


 

Συγχαρητήρια

στο μαθητή μας της Β΄ Λυκείου Βελέντζα Ιάσονα-Γεώργιο που διακρίθηκε στο   74ο Πανελληνίου Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014.

 


 

Συγχαρητήρια

στο μαθητή της Β΄ τάξης του Σχολείου μας Βελέντζα Ιάσονα – Γεώργιο, ο οποίος διακρίθηκε στον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Φυσικής (Α΄ Λυκείου), τον οποίο διοργάνωσε η  Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Η εκδήλωση βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/1/2014 και ώρα 10:00 ? 15:00 στα Προπύλαια τού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Συγχαρητήρια

στη μαθήτρια της Β΄ τάξης του Σχολείου μας Προκοπίου Κατερίνας, η οποία πρώτευσε στους Πανελλήνιους Σκακιστικούς Αγώνες Πρωταθλήματος Νεανίδων Κ18, στις 8-1-2014

 


 

Βραύβεση μαθητών μας που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής εταιρείας 

Στις 31 Μαρτίου 2013 στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» έγινε η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στους  διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας. Συγχαρητήρια στους μαθητές του Σχολείου μας:
1) Βελέντζα Ιάσονα
2) Γώτα Αιμιλία
3) Δάιου Δήμητρα
4) Δήμου Αλέξανδρο
5) Δημόπουλο Γεώργιο
6) Ζενέλι Ερόντ
7) Τσιαβού Ραφαηλία