Euso

17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2019

 

Στον διαγωνισμό για την τελική επιλογή της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2019 βρέθηκε η ομάδα πειραμάτων του 1ου Λυκείου Βέροιας, το Σάββατο 26/01/2019. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο-ΕΚΦΕ Σερρών όπου διαγωνίστηκαν τριμελείς ομάδες όλων των Λυκείων της Βορείου Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός περιλάμβανε την πραγματοποίηση και επεξεργασία για την εξαγωγή συμπερασμάτων τριών πειραμάτων, Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας. Η ομάδα του σχολείου μας αποτελούμενη από τις μαθήτριες Γατοπούλου Μαρία, Γεωργιάδου Νίκη και Ναβροζίδου Κατερίνα, κατετάγη 16η μεταξύ των 23 διαγωνιζόμενων σχολείων. Η εμπειρία που αποκόμισε η ομάδα από όλη την διαδικασία προετοιμασίας και συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι εξαιρετικά πολύτιμη.  Ο διαγωνισμός EUSO είναι ο μοναδικός που συγκεντρώνει εργαστηριακό χαρακτήρα, διεπιστημονικότητα και ομαδοσυνεργατικότητα.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν, το ήθος τους, την μεταξύ τους συνεργασία και την υπέροχη σχέση που ανέπτυξαν.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην ελληνική αποστολή και ελπίζουμε όλοι οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να πειραματίζονται στις φυσικές επιστήμες!

«Αυτός ο διαγωνισμός ήταν για εμάς ένα αξεπέραστο ταξίδι γνώσεων και εμπειριών από την αρχή έως το τέλος. Ήδη απ? την προετοιμασία για τον τοπικό διαγωνισμό δεθήκαμε ως ομάδα και μάθαμε τι πραγματικά σημαίνει η έννοια της συνεργασίας  και πόσα αυτή προσφέρει. Στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό που έγινε στις Σέρρες η φιλοξενία ήταν εξαιρετική τόσο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, όσο και στη συνέχεια. Ακούσαμε ενδιαφέρουσες ομιλίες από σπουδαίους επιστήμονες. Είμαστε υπερήφανες  που συμμετείχαμε στο EUSO 2019, κάτι που δεν θα τα καταφέρναμε χωρίς τη βοήθεια των καθηγητών μας: των κυριών  Μιχαηλίδου Γιαννούλας, Βιολόγου, Δημητριάδου Θεοδοσίας, Χημικού, του κυρίου Ράλλη Θεμιστοκλή, Φυσικού και της υπεύθυνης του ΕΚΦΕ Ημαθίας κας Δεληγιάννη Φωτεινής. Τέλος ευχαριστούμε και την καθηγήτρια του σχολείου μας Μούμουγλου Χρυσούλα, μαθηματικό, που μαζί με την κα. Μιχαηλίδου μας συνόδευσαν σ΄ αυτό το αξέχαστο τριήμερο».

Οι μαθήτριες

Γατοπούλου Μαρία

Γεωργιάδου Νίκη

Ναβροζίδου Κατερίνα

 


 

To   1o ΓΕΛ Βέροιας   πρώτευσε  στον τοπικό Διαγωνισμό

 EUSO 2018-19.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018  στο ΕΚΦΕ  Ημαθίας  έγινε ο Διαγωνισμός EUSO 2018-19, στα οποία συμμετείχαν Λύκεια της Ημαθίας.  Πρόκειται για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό  με σκοπό τη συμμετοχή  στην 17ηΕυρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών.

Η ομάδα του 1ου  ΓΕΛ Βέροιας, που αποτελούνταν από τις μαθήτριες  της Β΄ Λυκείου, Γατοπούλου Μαρία, Γεωργιάδου Νίκη  και Ναβροζίδου Κατερίνα, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στις εργαστηριακές ασκήσεις Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, καταλαμβάνοντας την   1η Θέση.

Η τελική φάση του   Πανελλήνιου Διαγωνισμού θα γίνει στις Σέρρες  το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019. Οι επιτυχόντες της τελικής φάσης θα συμμετάσχουν  στην 17η Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών EUSO 2018-19  που θα διεξαχθεί στην Αλμάδα της Πορτογαλίας τον Μάιο του 2019.

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πειραμάτων EUSO 2018

 

Το Σάββατο 27/1/2018 η ομάδα EUSO του σχολείου μας εκπροσώπησε το νομό μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πειραμάτων EUSO που διεξήχθη στο ΕΚΦΕ κέντρου Θεσσαλονίκης για τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.   Η ομάδα μας αποτελούμενη από τους μαθητές της Β τάξης  Μούρνου Κυριακή , Τσεγκελίδη Κωνσταντίνο  και Φουρνιάδη Χρήστο  διαγωνίσθηκε σε πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.  Η ομάδα μας δεν πέτυχε διάκριση, αποκόμισε όμως πολύτιμες εμπειρίες. Στους μαθητές μας  αξίζουν  συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλαν, το ήθος και τη μεταξύ τους συνεργασία.

 

 

 

 

 


 

Συγχαρητήρια!

Τοπικός διαγωνισμός πειραμάτων EUSO 2018

 

Το Σάββατο 9/12/2017 το σχολείο μας συμμετείχε στον τοπικό διαγωνισμό πειραμάτων EUSO με δύο ομάδες μαθητών της Β΄ τάξης. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ε.Κ.Φ.Ε. Ημαθίας και περιλάμβανε πειράματα στα γνωστικά αντικείμενα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Οι δύο ομάδες μας αποτελούνταν από τους παρακάτω μαθητές:

1η ομάδα: Γιουρούκης Πέτρος -Στυλιανός,  Γκούντρας Ιωάννης  και  Μουρατίδου Μαρία

2η ομάδα:  Μούρνου Κυριακή ,  Τσεγκελίδης Κωνσταντίνος   και  Φουρνιάδης Χρήστος

Η 2η ομάδα μας (Μούρνου Κυριακή ,  Τσεγκελίδης Κωνσταντίνος   και  Φουρνιάδης Χρήστος) κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια του τοπικού διαγωνισμού αφού πρώτευσε ανάμεσα στα διαγωνιζόμενα Λύκεια.

 


 

Η ομάδα του σχολείου μας θα εκπροσωπήσει το νομό μας στην τελική φάση του διαγωνισμού Βορείου Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα συμμετάσχουν οι μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους τοπικούς διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας,  Ανατολικής  Μακεδονίας  και Θράκης και Ιονίων νήσων.  Αντίστοιχη τελική φάση διαγωνισμού Νοτίου Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημερομηνία στην Αττική.

Από κάθε τελικό  διαγωνισμό θα επιλεγεί μια τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών-EUSO 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην  Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας  από 28 Απριλίου  έως 5 Μαΐου 2018.

Τους μαθητές μας προετοίμασαν οι καθηγητές του σχολείου μας  Μιχαηλίδου  Γιάννα-βιολόγος,  Ράλλης Θέμης-φυσικός,  Δημητριάδου Θεοδοσία και  Κολιού Μαρία ?χημικοί.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλή συνέχεια!

 


 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πειραμάτων EUSO 2017

 

Το Σάββατο 28/1/2017 η ομάδα EUSO του σχολείου μας εκπροσώπησε το νομό μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πειραμάτων EUSO που διεξήχθη στο ΕΚΦΕ κέντρου Θεσσαλονίκης για τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 25 ομάδες από Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας.  Η ομάδα μας αποτελούμενη από τους μαθητές της Β τάξης Ζιάκα Γεώργιο, Κοτρίδου Ελίζα και Τουφεξή Χαράλαμπο διαγωνίσθηκε σε πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής. Συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν το ήθος και τη μεταξύ τους συνεργασία.

 

 

Τοπικός διαγωνισμός πειραμάτων EUSO 2017

Συγχαρητήρια!

 

Το Σάββατο 10/12/2016 το σχολείο μας συμμετείχε στον τοπικό διαγωνισμό πειραμάτων EUSO με δύο ομάδες μαθητών της Β΄ τάξης. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ε.Κ.Φ.Ε. Ημαθίας και περιλάμβανε πειράματα στα γνωστικά αντικείμενα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Οι δύο ομάδες μας αποτελούνταν από τους παρακάτω μαθητές:

1η ομάδα: Ζιάκας Γεώργιος,  Κοτρίδου Ελίζα  και Τουφεξής Χαράλαμπος

2η ομάδα: Αλεξανδροπούλου Ευαγγελία,  Λαζαρίδου Θωμαή  και  Λαζαρίδου Ιωάννα

Η 1η ομάδα μας (Ζιάκας Γεώργιος,  Κοτρίδου Ελίζα  και Τουφεξής Χαράλαμπος) κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια του τοπικού διαγωνισμού αφού πρώτευσε ανάμεσα στα διαγωνιζόμενα Λύκεια. Τους μαθητές μας προετοίμασαν η βιολόγος του σχολείου μας  Μιχαηλίδου Γιαννούλα και ο φυσικός του σχολείου μας  Ράλλης Θεμιστοκλής.

Η ομάδα του σχολείου μας θα εκπροσωπήσει το νομό μας στην τελική φάση του διαγωνισμού Βορείου Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου 2017 στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου Θεσσαλονίκης. Εκεί θα συμμετάσχουν οι μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους τοπικούς διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας,  Ανατολικής  Μακεδονίας  και Θράκης και Ιονίων νήσων. Αντίστοιχη τελική φάση διαγωνισμού Νοτίου Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημερομηνία στην Αττική.

Από κάθε τελικό  διαγωνισμό θα επιλεγεί μια τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 15ηΕυρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών-EUSO 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη της Δανίας από 7 έως 14 Μαΐου 2017.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλή συνέχεια?

            

 


 

Διαγωνισμός EUSO 2016 τελική φάση

 

Την 16η θέση κατέλαβε ανάμεσα σε 31 σχολεία η ομάδα πειραμάτων του 1ου Γενικού λυκείου Βέροιας παίρνοντας μέρος στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού euso 2016 που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη στις 23/1/16. Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές Ζούτης Δημήτριος, Κολυπέτρης Γεώργιος και Προκοπίου Ιωάννης . Στους παραπάνω μαθητές αξίζουν συγχαρητήρια για την άξια εκπροσώπηση του σχολείου. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η προετοιμασία και η στήριξη αυτών των μαθητών έγινε από τους καθητές/τριες Δημητριάδου Θεοδοσία , Μιχαηλίδου Γιαννούλα και Ράλλη Θεμιστοκλή και από την υπεύθυνη του ΕΚΦΕ  Δεληγιάννη Φωτεινή.

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Το σχολείο μας συγχαίρει  την ομάδα των μαθητών μας που διακρίθηκαν στον τοπικό  εργαστηριακό διαγωνισμό φυσικών επιστημών (ΕUSO) 2016. Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β Λυκείου:

1. Ζούτης Δημήτριος

2. Κολυπέτρης Γεώργιος

3. Προκοπίου Ιωάννης

Ο διαγωνισμός διεξήχθη το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015  στο χώρο του ΕΚΦΕ Ν. Ημαθίας. Οι μαθητές θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016.

 


 

Διαγωνισμός Euso 2015 2η φάση

 

 

Στον διαγωνισμό για την τελική επιλογή της ομάδας που θα συμμετάσχει για λογαριασμό της Ελλάδας στην 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2015  βρέθηκε η ομάδα πειραμάτων του 1ου Λυκείου το Σάββατο 07/02/2015 στο συγκρότημα κτηρίων του 4ου και 5ου Γ.Ε.Λ. Καλαμαριάς. Εκεί διαγωνίστηκε με ομάδες όλων των Λυκείων της Βορείου Ελλάδος.

Ο διαγωνισμός περιλάμβανε την πραγματοποίηση και επεξεργασία για την εξαγωγή συμπερασμάτων τριών πειραμάτων, στη Φυσική, στη Βιολογία και στη Χημεία. Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε στις 11π.μ. και τελείωσε στις 3μ.μ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η ομάδα πέτυχε καλύτερες επιδόσεις από προηγούμενες χρονιές στις οποίες συμμετείχαν σχολεία της Ημαθίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη της ομάδας Τζίγκιε Λυδία,  Απλακίδου Ελένη και Κελεπούρη Κατερίνα για την άξια συμμετοχή αλλά και στους καθηγητές που φρόντισαν την ομάδα  Δημητριάδου-Ελευθεριάδου Θεοδοσία, Μιχαηλίδου Γιαννούλα και Ράλλη Θεμιστοκλή που αφιέρωσαν χρόνο και κόπο για να πραγματοποιηθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Καλή συνέχεια με περισσότερα πειράματα για όλους τους μαθητές που αγαπούν τις θετικές επιστήμες.

 

Το σχολικό έτος 2014-2015

συμμετείχαμε στον Τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό EUSO 2015, όπου και πρωτεύσαμε στον τοπικό διαγωνισμό. Το Σχολείο εκπροσώπησαν επάξια οι  μαθήτριες: Απλακίδου Ελένη,  Κελεπούρη Κατερίνα  και Τζίγκιε – Γεωργιάδου Λυδία – Θάλεια.  Η ομάδα του σχολείου μας θα εκπροσωπήσει το νομό μας στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού  στις 7  Φεβρουαρίου 2015,  στο σχολικό συγκρότημα του Ε.Κ.Φ.Ε. Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.  Τους μαθητές προετοίμασαν η κ. Δημητριάδου – Ελευθεριάδου Θεοδοσία, η κ. Μιχαηλίδου Γιαννούλα και ο κ. Ράλλης Θεμιστοκλής.

 

Το σχολικό έτος 2013-2014

συμμετείχαμε στον Τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό EUSO 2013. Ήρθαμε δεύτεροι με σύνολο μονάδων 255 σε απόσταση αναπνοής από το 5ο Λύκειο το οποίο και πρώτευσε  με σύνολο μονάδων 256. Το σχολείο εκπροσώπησαν επάξια οι μαθητές Βελέντζας Ιάσων, Κουβακάς Γιώργος και Τσιαβού Ραφαηλία.  Τους μαθητές προετοίμασαν η κ. Δημητριάδου – Ελευθεριάδου Θεοδοσία και ο κ. Ράλλης Θεμιστοκλής.

 

Το σχολικό έτος 2012-2013

συμμετείχαμε στον Τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό EUSO 2013, όπου και πρωτεύσαμε. Η τριμελής ομάδα των μαθητών, η οποία και εκπροσώπησε όλα τα σχολεία του νομού στην Αθήνα,   στους εργαστηριακούς χώρους του ΕΚΦΕ  Νέας Φιλαδέλφειας,  συγκροτήθηκε από τους μαθητές Γκότση Νικόλαο, Μόσχου Βασιλεία  και Σαρακατσιάνου  Μαρία. Τους μαθητές προετοίμασαν η κ. Δημητριάδου – Ελευθεριάδου Θεοδοσία, η κ Παπαδοπούλου Ευτυχία και ο κ. Ράλλης Θεμιστοκλής.