Αγαπητοί μας Μαθητές και Αγαπητές μας Μαθήτριες,
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
Αγαπητοί και Αγαπητές Εκπαιδευτικοί,
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, που σηματοδοτεί η τελετή του Αγιασμού, ξεκινάμε το φετινό «ταξίδι» μας στον κόσμο της γνώσης και της συνύπαρξης στον χώρο του σχολείου μας.
Μπροστά μας έχουμε μία χρονιά που μας καλεί να ανταποκριθούμε στην πρόκληση της μάθησης και της γνώσης και στην πρόσκληση για αλληλεπίδραση, επικοινωνία, πρόοδο και κατάκτηση των αγαθών της Παιδείας και της Αρετής.
Επιδιώκουμε ένα σχολείο δημοκρατικό και συμπεριληπτικό, με γνώμονα την αρμονική συνύπαρξη των αντιθέσεων και την επίλυση όλων των θεμάτων σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης.
Η οργάνωση της σχολικής μας κοινότητας βασίζεται στον σεβασμό και στην αποδοχή του διαφορετικού. Καμία εχθρότητα δεν έχει θέση ανάμεσά μας. Η φιλία και η συνεργασία μεταξύ μας αποτελεί την βασική επιδίωξη όλων μας.
ΟΙ εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, όλοι εξαιρετικοί επιστήμονες και παιδαγωγοί, είναι οι συνοδοιπόροι, οι συνεργάτες και οι συμπαραστάτες στον δρόμο της μάθησης και στον αγώνα της προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης και της αρετής, που ανοίγεται μπροστά μας.
Ευχόμαστε σε όλες και όλους Καλή Σχολική Χρονιά, με Δημιουργία και Όραμα!
Καλή Αρχή!