Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου μία ομάδα μαθητών και μαθητριών της Α’ και Β΄ τάξης του λυκείου μας επισκέφτηκε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, συνοδευόμενη από τις καθηγήτριες Βύζα Χριστίνα και Καρανάσιου Μαργαρίτα.

  Τα παιδιά ενημερώθηκαν αρχικά από την κυρία Ασπασία Τασιοπούλου για αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης και βάσεις δεδομένων στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση στον χώρο της βιβλιοθήκης.

 Στη συνέχεια παρακολούθησαν και σχολίασαν δύο ντοκιμαντέρ στην αγγλική γλώσσα με θέμα “Media Literacy” και “Media Ethics”. Τέλος οι μαθητές/ μαθήτριες παρουσίασαν στην ομάδα κάποια κείμενα που έγραψαν σχετικά με το περιεχόμενο των αγγλικών βιβλίων που δανείστηκαν  από την Αμερικανική Γωνιά και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση για το κάθε βιβλίο.

   Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης “Moving on to the next chapter” που στοχεύει στη βελτίωση της σχέσης των μαθητών με την αγγλική γλώσσα και λογοτεχνία και εντάσσεται στον άξονα “Διδασκαλία,  Μάθηση και Αξιολόγηση”  που προβλέπει η αξιολόγηση σχολικών μονάδων.