Το Α2 τμήμα των Γαλλικών του σχολείου μας κατέλαβε την 3η θέση Πανελληνίως στον Μαθητικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος και φέτος είχε θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γαλλικών, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους, Κυριακής Παντελίδου, ετοίμασαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με θέμα τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Παρίσι. Το παιχνίδι ονομάστηκε από τα παιδιά Les flâneurs de Paris και στόχος είναι να συγκεντρώσουν τους 5 ολυμπιακούς κύκλους απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Τα παιδιά μόνα τους κατασκεύασαν το παιχνίδι, τα πιόνια που είναι τα γνωστά καραβάκια του Σηκουάνα bâteaux mouches και έγραψαν τις ερωτήσεις γνώσεων.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν φέτος τις 600 από όλη την Ελλάδα και η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απένειμε την 3η θέση στο 1ο ΓΕΛ Βέροιας.

Μπράβο σας, παιδιά!

 

Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2024

Κάθε χρόνο το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει  τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας. Φέτος ο εν λόγω διαγωνισμός έχει θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Το σχολικό έτος 2023-24 το  1ο ΓΕΛ Βέροιας συμμετέχει με 2 τμήματα στον ανωτέρω διαγωνισμό:

Το Α2 τμήμα του σχολείου μας ετοίμασε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με θέμα τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Παρίσι. Το παιχνίδι ονομάστηκε Les flâneurs de Paris και στόχος είναι να συγκεντρώσουν τους 5 ολυμπιακούς κύκλους απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες κατασκεύασαν το παιχνίδι, τα πιόνια που είναι τα γνωστά καραβάκια bâteaux mouches που ταξιδεύουν στον Σηκουάνα και έγραψαν τις ερωτήσεις. Καλή διασκέδαση, παιδιά!

Το τμήμα Β1 των Γαλλικών ετοίμασε αφίσα με τις δικές του μασκότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Οι μασκότ είναι οι 5 Ολυμπιακοί Κύκλοι με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έχουμε τον Ολυμπιακό κύκλο με τον εξοπλισμό των Χειμερινών Ολυμπιακών, κύκλο με πρόσθετο μέλος για τους Παραολυμπιακούς, κύκλο με ειδική μάσκα για τους τυφλούς αθλητές και φυσικά κύκλους των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης τα παιδιά ετοίμασαν ένα βιντεάκι με γνωστούς Ολυμπιονίκες αθλητές.