Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας διοργάνωσαν στις 20/3 στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου της Βέροιας, την πρώτη μαθητική συνάντηση Slam ποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21/3). Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των διοργανωτών εκπαιδευτικοί και μαθητές  του 1ου ΓΕΛ Βεροίας κάναμε την αρχή της γνωριμίας με αυτό το «υβριδικό» είδος ποίησης, που «παντρεύει» τον λόγο με την performance, την προφορικότητα, το βιωματικό στοιχείο, την αμεσότητα με το κοινό, επιδιώκοντας  όπως λένε όσοι υπηρετούν αυτό το είδος «να αποκαταστήσουν την εικόνα της ποίησης που είναι βουτηγμένη στη ναφθαλίνη ή σε ακριβά σαλόνια».

Οι μαθητές  των σχολείων που συμμετείχαν στη συνάντηση πήραν στο χέρι τα ποιήματά τους, στάθηκαν μπροστά στο μικρόφωνο και με τη σωστή, τη «γενναία» ανάσα, ερμήνευσαν με θεατρικές δεξιότητες όσα έγραψαν. Μίλησαν για τον έρωτα, τη φιλία, την καταπίεση, τα στερεότυπα, την αδικία, και γοήτευσαν το κοινό, εκθέτοντας  χωρίς συστολή το αγνό συναίσθημα. Συγχαρητήρια σε όλους!

Από το 1ο ΓΕΛ Βέροιας συμμετείχαν οι μαθητές: Κάτια Μουρατίδου, Μπάγιου Ελευθερία, Μαρία Στεργίου, Ευδοξία Τσακιρίδου, Ιωάννα Ψωμιάδου

Τους συνόδευσαν οι καθηγητές Ζαφειρόπουλος Αλέξανδρος και Γιαννοπούλου Νανά