Την 1η θέση κατέκτησε το 1ο ΓΕΛ Βέροιας στην τελική φάση των 5ων Ρητορικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας 2024. Οι Αγώνες φιλοξενήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου στο 1ο ΓΕΛ Βέροιας, το οποίο ανέλαβε την διοργάνωση και διεξαγωγή τους, λόγω της νίκης της ομάδας Επιχειρηματολογίας του σχολείου την περσινή χρονιά. Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, με πρωτοβουλία του Συμβούλου Εκπαίδευσης Φιλολόγων κ. Παύλου Περπερίδη,  σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Πιερίας, και Κιλκίς και τους Σύμβουλους Εκπαίδευσης Φιλολόγων των τεσσάρων Διευθύνσεων.

Στους Τελικούς Αγώνες συμμετείχαν οι αποστολές των εξής 8 Λυκείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς, που προκρίθηκαν στην προκριματική φάση.

 

  • 1ο ΓΕΛ Βέροιας
  • 1ο ΓΕΛ Νάουσας
  • 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών
  • ΓΕΛ Κρύας Βρύσης
  • 1ο ΓΕΛ Κατερίνης
  • 2ο ΓΕΛ Κατερίνης
  • 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς
  • ΓΕΛ Γουμένισσας

Κατά την έναρξη των Αγώνων χαιρετισμό απηύθυνε διαδικτυακά ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης. Επίσης, παρευρέθηκε ως επίσημη καλεσμένη της Διεύθυνσης ΔΕ Ημαθίας η κ. Φωτεινή Εγγλέζου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), η οποία, καταθέτοντας την εμπειρία της, συνέβαλε καίρια στην ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων.

Χαιρετισμό απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο κ. Αθανάσιος Αλατζόγλου, Διευθυντής της ΔΕ Ημαθίας, οι Διευθυντές ΔΕ των άλλων νομών και η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του 1ου ΓΕΛ Βέροιας και Σύμβουλος Θεολόγων Ημαθίας, κ. Ξανθή Αλμπανάκη.

Οι μαθητές/τριες των αποστολών των Λυκείων, μαζί με τους/τις συνοδούς προπονητές/τριές τους, έφτασαν στο 1ο ΓΕΛ Βέροιας λίγο πριν τις 9:00 π.μ και ξεναγήθηκαν από μαθητές/τριες εθελοντές της ομάδας μας στους χώρους του σχολείου, με σκοπό να γνωριστούν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους.

στους Αγώνες της Α΄ Φάσης (που είχαν προηγηθεί σε επίπεδο Νομού), αλλά και κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία ότι οι αγώνες έχουν συναγωνιστικό χαρακτήρα και λειτουργούν ως εφαλτήριο για την ανάπτυξη περαιτέρω σχέσεων μεταξύ των μελών των ομάδων και εκτός Αγώνων. Ακολούθησαν ο πρώτος και ο δεύτερος γύρος και οι αγώνες έκλεισαν με τον τρίτο γύρο, που διεξήχθη δημόσια, ενώπιον όλων των παρευρισκομένων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, μεταξύ του 1ου ΓΕΛ Βέροιας και του 1ου ΓΕΛ Νάουσας, που ήταν οι δύο πρώτες ομάδες στην τελική κατάταξη. Ο τρίτος γύρος ανέδειξε νικητή το 1ο ΓΕΛ Βέροιας.

 Οι μαθήτριες/μαθητές της ομάδας, που εκπροσώπησαν το σχολείο μας στους αγώνες επιχειρηματολογίας είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής:

Αρίζου Δέσποινα (Β΄τάξη)

Γκοντοπούλου Ελισάβετ (Β΄τάξη)

Κουμτσίδου Κωνσταντίνα (Γ΄τάξη)

Σίμου Ελένη-Ιωάννα (Γ΄τάξη)

Φιλιππάκης Μιχάλης (Β΄τάξη)

Αναπληρωματικό μέλος η Κατσάμπουλα Αικατερίνη (Γ΄τάξη)

Στους μαθητές και συνοδούς όλων των ομάδων μοιράστηκαν μικρά χειροποίητα αναμνηστικά και σελιδοδείκτες με ρητά φιλοσόφων για την αξία της ρητορείας, τους οποίους καλλιγράφησε η Ξένια Κόλκα.

Συγχαίρουμε θερμά πρωτίστως την Ομάδα του σχολείου μας για την επιτυχία της αλλά και όλες τις αποστολές για τη συμμετοχή τους, το ήθος τους και την ευγενή άμιλλα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των Τελικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας.

Ευχαριστούμε όλες και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την εθελοντική προσφορά και υποστήριξη της πραγματοποίησης των Αγώνων, όπως και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την υλική και ηθική αρωγή. Ευχαριστούμε, επίσης, την κ. Φώφη Μαντρατζή για την πολύτιμη βοήθειά της στην διεξαγωγή των Αγώνων, καθώς και τις φοιτήτριες Ξένια Κόλκα και Χρυσούλα Λούρη, που αποφοίτησαν από το 1ο ΓΕΛ Βέροιας και ως πρώην μέλη της Ομάδας Επιχειρηματολογίας παρευρέθηκαν και συνέβαλαν ενεργά στην διεκπεραίωση της διαδικασίας των Αγώνων.

Μεγάλη ήταν, τέλος, η συμβολή των εθελοντών-μελών της ομάδας Επιχειρηματολογίας του σχολείου μας, που με προθυμία και ζήλο ανταποκρίθηκαν σε κάθε περίπτωση που χρειάστηκε η βοήθειά τους. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε πολύ.

Τέλος, ευχόμαστε οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας να αποτελούν για όλους το έναυσμα προκειμένου να ενστερνιστούν αρχές όπως η ευγενής άμιλλα, η ανταλλαγή επιχειρημάτων και η υποστήριξη αντικρουόμενων θέσεων, μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας, αλληλοσεβασμού και φιλίας.

Οι Προπονήτριες-Εμψυχώτριες

Μαγδαληνή Παπαδοπούλου

Χρυσούλα Μούμουγλου