Με αφορμή την αυξανόμενη συχνότητα εκδηλώσεων βίαιων συμπεριφορών από εφήβους μαθητές σε πανελλαδικό επίπεδο και με την πεποίθηση ότι το σχολείο δεν αποτελεί απλώς έναν χώρο μετάδοσης γνώσεων αλλά ένα εργαστήριο αξιών και ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον σεβασμού και ενδυνάμωσης της ανθρωπιστικής ταυτότητας των μαθητών, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημερωτική δράση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, σε συνεργασία με την ψυχολόγο του σχολείου, κα. Δέσποινα Αρβανίτη .

Η κα. Δάφνη Αρβανίτη, μέσα από έναν ανοιχτό και διαδραστικό διάλογο με μαθητές της Β’ Λυκείου, προσέγγισε με σαφήνεια τη διάκριση ανάμεσα στη βία και τον σχολικό εκφοβισμό. Επεσήμανε τις βασικές μορφές που δύνανται να λάβουν αυτές οι επιθετικές συμπεριφορές, αξιοποιώντας την εμπειρία και την οπτική των μαθητών,  ενώ υπογράμμισε τη σημασία της  ανάληψης στρατηγικών όπως είναι: η ενίσχυση της ενσυναίσθησης, η ανάπτυξη δεξιοτήτων αποτελεσματικής επικοινωνίας με στόχο τη διαχείριση των συγκρούσεων, η διαρκής υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με στόχο τη διαμόρφωση ενός σχολικού κλίματος που αποτρέπει την εμφάνιση εκφοβιστικών συμπεριφορών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνεργασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας – μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και της σχολικής διοίκησης – στην κατεύθυνση της  καλλιέργειας ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο του άξονα «Σχολείο και κοινότητα: Aνθρωπιά VS Βία: 1-0».